A 2015 év szakmai nívódíj kitüntetettje:

 Szebényi Gergő 

Szebényi Gergő 2009. évben végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán. Ezt követően felvételt nyert a MÁV Zrt. – hez és gyakornoki idejét 2010 –ben zárta le a szükséges szakvizsgák, a legmagasabb szintet képviselő vasúti hídszakértő mérnök „B” vizsga eredményes letételével. A gyakornoki időszakot követően azonnal hídszakértői megbízást kapott a budapesti Területi Központ Híd és Alépítményi Alosztályán.  A megkezdett lendületet folytatva és ami a lényeges,  2010 – 2012. között, egy időben további két diplomát szerzett: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen hídépítő szakmérnök -, és a Budapesti Corvinus Egyetemen mérnök – közgazdász végzettséget. Elmondható tehát, hogy kellően, - mint ahogy a hidakat szokás – megalapozta szakmai tudásának elméleti hátterét. Mindez feltétlenül egy távlatos, tervező szemléletű gondolkodást sejtet, mely tulajdonságok szorgalommal és kitartással párosulva hosszú távon mindig meghozzák az eredményt. Egy fiatal esetében ez a tudatos pályaépítés különösen figyelemre méltó.

A napi munka során bizonyosodott be sokoldalú terhelhetősége, igényessége, megbízható közös, valamint egyéni munkavégzése és ami ezzel szervesen összefügg, magas szakmai intelligenciája. Ez utóbbi összetett pozitív tulajdonság együttese tette lehetővé számára a beilleszkedés, a szakmai közvélemény és vezetők általi elfogadás nem könnyű útján az esetenként csapdahelyzeteket is rejtő helyzetekben történő higgadt eligazodást. Megtalálta és kialakította azt a „szakmai műhely sarkot”, amelyben történő elmélyülés a szakmai tudás rendszereink számára értékes közvetlen hasznosulását segíti – a folyamat végén így alakul ki  a szakértő. Ennek a csiszolódásnak természetesen a folyamatosság jegyében kell megtörténnie. Szakmai útjának első szakasza 2013. március 31 – el zárult le, mert ekkor nyílt lehetőség arra, hogy a  vasúti hidász szakma csúcsát jelentő szervezetben, a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság Híd és Alépítményi Osztályán kamatoztassa képességeit, melynek keretében a szegedi terület hidász főmérnöke lehetett.

A Főigazgatóság hidász szakmai szervezeteszámos lehetőséget jelent egy fiatal számára, melyek közül az egyik lényeges a külső tervezői, kivitelezői és hatósági kör felé történő ígéretes  bemutatkozás, majd ezt követően az elért szint megtartása, fejlesztése.

A kihívást megfelelő intelligenciával, gondossággal látja el, fentiek alapján munkájának Nívódíjjal történ elismerését javasoljuk.

Vasúti Hidak Alapítvány

 

Joomla templates by a4joomla