A 2020 év szakmai nívódíj kitüntetettje:

Balázs Béla 

Balázs Béla 1999-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán, a diplomamunkáját, amely a rácsos vasúti hidak fáradásvizsgálatával foglalkozott, a Vasúti Hidak Alapítványa a diplomadíj pályázaton III. díjjal jutalmazta.

Az egyetemi évei után a MÁV Központi Felépítményvizsgáló Kft. Híddiagnosztikai osztályán helyezkedett el hídvizsgáló mérnökként, ahol azóta is dolgozik.

2004-től laboratóriumvezető helyettesi beosztásba került. Munkája mellett visszalátogatott a Budapesti Műszaki Egyetemre és 2005-ben a Gépészmérnöki karon hegesztő szakmérnöki (IWE, EWE) diplomát szerzett.

2007-től az acéllaboratórium vezetőjének nevezték ki, majd 2008-tól hídszakértő mérnökként folytatja a munkáját. 2019-től diagnosztikai mérnök munkaköre mellett csoportvezetőként koordinálja a kollégái feladatát.

Már az egyetemi évei alatt kitűnt az acélszerkezetek iránti érdeklődése, melyet a MÁV KFV Kft.-nél eltöltött több mint 20 év munkaviszony alatt gyakorlati tudással, tapasztalatokkal egészíthette ki. Szakterülete a hídvizsgálatok, a közúti és vasúti hidak időszakos felülvizsgálata, továbbá a hidak építés közbeni ellenőrzése, próbaterhelése.

Fontos számára a megszerzett szakmai tudás és tapasztalat átadása a kollégák számára, konferenciákon, szakmai napokon, híddiagnosztikával kapcsolatban előadásokat tart. Az előadásain a híddiagnosztikában eddig alkalmazott elvek és eljárások bemutatása mellett kitekintést ad az újszerű lehetőségekre, fejlődési irányokra.

A közúti és vasúti hidak időszakos felülvizsgálata, valamint a hídépítések közbeni ellenőrzések, és próbaterhelések során végzett precíz munkája alapján ,számára az alapítvány Szakmai nívódíjat adományoz.

A pandémiára tekintettel a XI. Vasút Hidász Találkozó alkalmával zajlott le a hivatalos díjátadás Hajdúszoboszlón, 2021.szeptember 22-én, a Hotel Délibáb konferenciatermében.

 

Joomla templates by a4joomla