A 2019 év szakmai nívódíj kitüntetettje:

Gyurity Mátyás 

Építőmérnökként 1992-benszerzett diplomát a Zágrábi Tudomány Egyetemen. 2009-ben a BME –en alagútépítési szakterületen végzett. 1992-től kezdő tervező mérnökként az UVATERV hídirodáján lehetősége volt a vasúttal kapcsolatos szakági feladatokat elsajátítani.

1996-tól az MSc Kft-nél tervező mérnökként, majd szakági főmérnökként és 2014. óta műszaki igazgató-helyettesként dolgozik.          
Szakmai tevékenysége a híd és szerkezettervezés szinte minden ágára kiterjed, melyen belül a MÁV Zrt-hez, a vasúti hidakhoz, elsőssorban az acélhidakhoz kötődik. Az általa, ill. irányításával tervezett vasúti hidak felsorolása – a teljesség igénye nélkül a következő:

Gaja-patak híd új generációs felszerkezete, a Szfv-Komárom vv-on,

a Szekszárdi Sió-híd átépítési terve,

61. és 71. sz. főutak feletti vasúti felüljárók,

M0-ás déli szektor Növény u-i kapcsolatának vasúti hídja,

Kiskörei Tisza-híd részleges átépítés és teljes felújítási terve,

Szolnok-Szajol vv. Tisza-ártéri hídja,

Budapesten a Bartók Béla úti híd átépítési terve.

 A felsorolt hidak közül többnek a tervezéséért is elnyerte az MSc Kft. , a VHA tervezési nívódíját.

Számos cikke jelent meg a Mélyépítéstudományi Szemlében, a Mélyépítő Magazinban, a MAGÉSZ Acélszerkezet és a Sínek Világa folyóiratokban. Szakmai tapasztalata alapján rendszeresen tart előadásokat konferenciákon, konzultál diplomatervezőkkel, bírálja el végzős egyetemi hallgatók  szakdolgozatát, diploma munkáját.

Az alapítvány , számára, a vasúti hidak tervezése, fejlesztése, az ezzel kapcsolatos szakirodalmi tevékenysége, valamint magas szintű szakmai tudása alapján Szakmai Nívódíjat adományoz.

A díjat, a MÁV Zrt. Baross Gábor Oktatási Központban megrendezett,  2019 évi Üzemeltetési tapasztalatok, és új műszaki megoldások tárgyú szakmai napon, Vörös József, a Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriumi elnöke és Tóth Axel Roland, a MÁV Zrt. Híd- és Alépítményi Osztályának vezetője adta át.

 
Joomla templates by a4joomla