A 2023. év szakmai nívódíj kitüntetettje:

Gáldi Tamás

 

Gáldi Tamás középfokú tanulmányait a budapesti Madách Imre Gimnáziumban végezte, majd tanulmányait a BME Építőmérnöki karán folytatta. A 2015-16-os tanévben a francia állam ösztöndíjasaként az École Centrale de Nantes általános mérnöki karának hallgatója volt. Építőmérnöki BSc diplomáját út- és vasútépítés szakirányban 2017-ben, Infrastrukúra-építőmérnöki MSc diplomáját közlekedésépítés szakirányban 2019-ben szerezte. MSc szintű diplomamunkájának témája a MÁV Zrt. hálózatán a pályafenntartási hiba- és zavarelhárítási tevékenység elemzése volt. Egyetemi évei alatt a Zielinszky Szilárd Építőmérnöki Szakkollégium aktív tagja volt, valamint fél évet a Főmterv Zrt.-nél félállásban úttervezéssel is foglalkozott.

2018 áprilisától a MÁV Zrt. egyetemi ösztöndíjasa, MSc diplomájának megszerzése után 2019. február 1-től a Pályafenntartási Főnökség Ferencváros mérnökgyakornoka. 2019. novemberétől kezdetben, mint pályás szakaszmérnök, majd 2020. májusától hidász szakaszmérnökként látja el feladatait a Ferencváros Hidász Szakaszon. Emellett 2021. szeptember 22-től kezdődően Keleti pu. Pályafenntartási Szakasz pályás szakaszmérnöki feladatait is ellátja.

Hidász szakaszmérnöki feladatkörébe tartozik több, mint 400 műtárgyon a hídfelügyelet, valamint a híd- és pályafenntartási munkák szervezése. További feladata a Keleti pu. pályafenntartási szakasz pályás szakaszmérnöki teendőinek teljeskörű ellátása, főnökségi szintű hóügyeleti és fokozott felügyeleti, továbbá igazgatósági szintű balesetvizsgálói készenlét adása.

Munkája során többek között részt vett a Déli összekötő vasúti Duna-híd átépítési projekt kivitelezésében, mint a végrehajtói szint képviselője. Továbbá a BGOK-n megbízott oktatóként a hidász munkavezetői és hídvizsgálói tanfolyamon a vasúti pályaszerkezetek c. tárgy oktatója.

Szakmai tevékenységében fontosnak tartja az egyenes, őszinte kommunikációt és a mérnöki tevékenységet, valamint a bajtársiasságot. Munkáját a generációjában ritkán látható odaadással és alázattal végzi, amivel szakmai beosztottjai feltétlen elismerését is elnyeri. Egyetem utáni első munkahelyéül a vasutat a vasútüzemeltetésben megszerezhető tudás és tapasztalat céljából választotta, melyek segítségével reményei szerint jobb vasúti mérnökké válhat.

A díjat a MÁV Zrt. Baross Gábor Oktatási Központban megrendezett Hidász Szakmai Napon Tóth Axel Roland, a MÁV Zrt. Híd Osztályának vezetője adta át.

 

Joomla templates by a4joomla