Fotópályázat 2024 - Vasúti hidak

A Vasúti Hidak Alapítvány a XII. Vasúti Hidász Találkozóhoz kapcsolódóan vasúti hidakat ábrázoló fotópályázatot hirdet – a forgalomban lévő és megszüntetett vasúti hídjaink történetének megismerése és dokumentálása céljából – az alábbi kategóriákban:

I. Épülő vagy bontás alatt álló vasúti hidak

II. Meglévő (üzemelő, felhagyott) vasúti hidak

III. Műemléki (vagy helyi védettségű) vasúti hidak

A pályázat nyitott, életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki pályázhat, aki elfogadja a pályázat szabályait és a kiírásnak megfelelően vesz részt a pályázaton.

A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült, kizárólag saját színes, vagy fekete-fehér felvételekkel lehet részt venni. Pályázni 3 kategóriában lehet. Egy szerző kategóriánként maximum 2 képpel (azaz összesen 6 db) nevezhet. A képeket digitális formátumban kell elküldeni az alábbi paraméterekkel:

- eredeti fájlméret:       tetszőleges

- beküldendő fájlméret:max. 10 MB

- fájl típusa:                JPG

- fájl elnevezése:         kategória_jelige_képcím_datum.jpg (pl. I_ortotrop_pinka_180414.jpg).

A pályaművek kizárólag digitális formában, a megadott szerverre történő feltöltés útján adhatók be, az oldalon történt pályázati regisztráció során. A szerző, a nevezési lap kitöltésével a fotók nyilvánosságra hozatalához is hozzájárul.

A pártatlan elbírálás érdekében nagyon fontos, hogy a kép – a pályázó által választott – jeligés legyen, de a híd azonosítása érdekében viszont szükséges annak megnevezése, valamint a képkészítés időpontjának megadása. A képen és a fájlnévben semmilyen jelzés (pl. vízjel) nem szerepelhet, amely utal a pályázóra.

A díjazott és kiállított képek mérete max. A3 (420 x 297 mm) álló, vagy fekvő formátum, ezért kérjük a képeket ennek az aránynak megfelelő méretre szerkeszteni.

További, a pályázattal kapcsolatos információk  ITT olvashatók.

A pályázni csak online lehet és az alábbi elérhetőségen: FOTÓPÁLYÁZAT 2024

Várjuk a pályaműveket!

Joomla templates by a4joomla